dinsdag 16 april 2013

De (beperkte) aantrekkende werking van Vrijheid

Jonge Marokkanen, in Nederland geboren, strijden in Syrië; Jihad. Hoe is het mogelijk dat Jihad een grotere aantrekkende werking heeft op jonge mohammedanen, geboren in Nederland, dan het opbouwen van een toekomst in het westen en het streven naar persoonlijk geluk? Islam, met de opvoeding met de leer van Mohammed als leidraad, is de oorzaak. Deze jonge mohammedanen geven op extreme wijze aan, wat speelt op grote schaal, maar minder concreet wordt opgemerkt door een te groot deel van de westerse bevolking.

Het zou allemaal wel goed komen met de integratie van mohammedanen. Ten eerste is Nederland al eeuwen een migratieland en is dat voor de komst van islam in algemeenheid altijd goed gegaan, dus zag men geen reden tot bezorgdheid. Als Spanjaarden en Italianen integreren, zullen mohammedanen dat toch zeker ook wel doen? Het feit dat migratie vanuit iedere cultuur en met iedere religie relatief soepel is verlopen, maar problemen veroorzaakt op het moment het mohammedanisme de intrede doet, geeft een helder signaal. Er is iets fundamenteels mis met islam. 

Ten tweede dacht men, dat de westerse cultuur met haar verworven vrijheden een dusdanig grote aantrekkende werking zou hebben op mohammedanen, dat zij uit zichzelf zouden integreren, door vrijwillig de westerse Vrijheid te verkiezen boven islamitische onderwerping. Na meer dan 30 jaar islam-in-de-praktijk mag worden geconcludeerd, dat Vrijheid een onvoldoende aantrekkende werking heeft op mohammedanen. Zelfs op de mohammedanen die in Nederland zijn geboren. Zij zijn tenslotte vanaf de geboorte geïndoctrineerd met de islamitische opvoeding en het leven van Mohammed als leidraad. 

Een belangrijk kenmerk van de westerse cultuur is het opgroeien en het onderwijs met de vrijheid te ontwikkelen als individu. Zelfstandig nadenken en afwegen, alsook bekritiseren, op basis van een zo breed mogelijk referentiekader. Algemene ontwikkeling wordt alom geprezen. Een belangrijk kenmerk van de islamitische cultuur is het opgroeien en het onderwijs met de leer van Mohammed als leidraad. Zelfstandig nadenken en afwegen, alsook bekritiseren, wordt niet gestimuleerd en zelfs afgekeurd. Vanaf de geboorte aangeleerd te doen wat je gezegd wordt zonder vrijheid een afweging te maken, te bekritiseren of te weigeren. Wie nooit Vrijheid heeft ervaren en is opgevoed met de associatie dat Vrijheid een verderfelijke invloed heeft op de mens, voelt daar niet zomaar een aantrekkende werking in.

Jonge Marokkanen die in Syrië strijden tonen aan, dat de aantrekkende werking van Vrijheid onvoldoende is. Ook de toename van het aantal moskeeën, hoofddoeken, bidruimtes, onderwijsinstellingen dat gescheiden lessen aanbiedt, zorginstellingen voor besnijdenis van jonge mohammedanen en het aantal moslima's dat na de opleiding niet gaat werken, tonen aan, dat de aantrekkende werking van Vrijheid onvoldoende is. 

Vast blijven houden aan een ideaalbeeld op basis van de gedachte dat 'ieder mens verlangt naar Vrijheid', garandeert het voort etteren van het islamprobleem. 
16 opmerkingen:

 1. Daar valt nog toe te voegen dat het ideaalbeeld dat ieder mens gelijk(waardig) is, of dat iedere cultuur gelijkwaardig is onmgoeiljk valt vol te houden gezien het eeuwenlange bewijs van het tegendeel.

  Dat mag dan op papier 'waar' zijn, maarpersoonlijk vindt ik dat culturen die weigeren de declaratie van de mensenrechten te accepteren daar dientengevolge ook geen rechten aan kunnen ontlenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk, maar dat is mijn bescheiden mening, dat we ook vooral naar onszelf moeten blijven kijken. Het is soms moeilijk te accepteren dat culturen misschien niet gelijkwaardig zijn, maar de één is niet persé beter dan de ander. Je zult met elkaar in gesprek moeten blijven over normen en waarden. Dat moet af en toe ook tegen de oerhollandse buurjongen op de hoek, bij wijze van spreken. We moeten ook gaan accepteren dat de wereld veel kleiner is geworden en van iedereen is. Van mij of van ons is een illusie, je neemt het niet mee in je graf.
  Iedereen ziet dat de Islam soms botst met de westerse cultuur en andersom, dat valt niet te ontkennen. Maar met zo'n kleine aardbol zal de populatie zich vanzelf vermengen. Met horten en stoten, dat wel, maar tegenhouden kan niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twee culturen die haaks op elkaar staan, komen niet samen. Niet met horten en stoten, niet met tolerantie.

   Het komt niet vanzelf goed, zoals deze anonieme bezoeker hoopt. Overal waar islam de macht grijpt, is iedere kans op Vrijheid, zoals wij dat in het westen kennen, verloren. Beschouw islam mondiaal.

   Vrijheid bieden aan een intolerante cultuur dat westerse Vrijheid als verderfelijk beschouwt, is Vrijheid inleveren voor intolerantie. Dat is niet alleen een oneerlijke ruil; dat is misdadig ten opzichte van toekomstige generaties westerlingen.

   Bang zijn voor de realiteit die islam met zich meebrengt, laat logica verwateren en de kop in het zand steken.

   Haal uw kop er eens uit.

   Verwijderen
 3. Tegen houden gaat prima, of volg je het nieuws uit de NoordAfrikaanse regio niet? Daar worden toch echt hele culturen uitgeroeid dan wel weg gejaagd. Egypte was ooit eens vrijwel geheel christelijk, thans worden de laasten islamitscherwijs genocideerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrijheid... We hebben er altijd onze mond vol van, maar wat is het eigenlijk? Hebben we dat zelf allemaal wel? Streeft de partij met Vrijheid in de naam echt naar vrijheid? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Het is een illusie. Voor zover ze iets met vrijheid ophebben, is de vrijheid uitsluitend voor blanken. Dat is waarom ik me altijd erger aan dit gelul over vrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Anoniem16 april 2013 19:06
   De vrijheid waarmee u uw bedenkelijke commentaar kunt plaatsen, is voor u zo vanzelfsprekend, dat u blijkbaar de waarde er niet van kan inschatten. Dat kunt u pas als die vrijheid u onthouden wordt. BM en velen met haar kunnen wel op voorhand inschatten welke ontwikkelingen een bedreiging zijn voor vrijheid en zelfbeschikking.

   Verwijderen
  2. Wat is Vrijheid? Een vraag die alleen gesteld wordt door een mens die niet beseft dat dé mens niet van oorsprong redelijk is, maar redelijkheid het directe gevolg is van de westerse beschaving. Opgroeiend binnen de westerse cultuur met de vrijheid tot individueel denken, lijken vele westerlingen te denken dat het normaal is zo te mogen opgroeien in Vrijheid als individu. Men erkent niet dat er verschillen zijn in mate van beschaving en dat Vrijheid hét kenmerk is van de westerse cultuur. Hoe discutabel in de zin van politieke overheid en belastingdienst ook; Vrijheid als individu te denken, dát is westers.

   Vrijheid die zwaar bevochten is en het verdient te blijven verdedigen. Omdat mensen zoals deze anonieme reageerder niet anders gewend zijn dan Vrijheid, zien zij de Vrijheid niet meer als iets bijzonders, of wellicht simpelweg in het geheel niet meer. Het is gewoon. Nee, het is niet gewoon.

   Je verder verschuilen achter kritiek op de PVV, dat slechts een politieke partij is en verder los staat van het islamprobleem, is zwak. Beschouw islam en besef dat kritiek op het mohammedanisme terecht is. Hoe de PVV daarmee omgaat, is irrelevant. Je laat toch geen politieke partij bepalen hoe de toekomst van je kinderen eruit gaat zien? Dat bepalen we allemaal samen, als burgers.

   Neem je verantwoordelijkheid.
   Vragen wat Vrijheid is, is uit den boze.

   Verwijderen
 5. Dat bedoel ik ook met horten en stoten. Dat kan hier en daar op oorlog uitdraaien. Maar dan heb je het over een beperkt islamitisch deel en kom je uiteindelijk weer op hetzelfde punt uit. Elkaar altijd ontlopen op zo'n kleine aarde is onmogelijk. Ik geloof dat wij Nederlanders ook wel eens flink hebben huisgehouden op andere plekken op de aarde. Slavernij zijn we ook niet vies van geweest en moderne slavernij bestaat nog steeds in Nederland. Zoveel beter zijn wij niet en zijn we zeker niet geweest. Ons leven bestrijkt maar een beperkte tijd binnen het geheel, dus is aan ons de schone taak om ervoor te zorgen dat volgende generaties het wel beter met elkaar kunnen vinden. Ik gun mijn kids geen bloederige oorlog. Met welwillenden moet je in gesprek kunnen blijven, met kwaadwillenden kun je ervoor kiezen om te gaan knokken. Maar dat is ongeacht cultuur of geloof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @petrossa Ik was de 1e anoniem en reageerde op jouw antwoord. Ik had even op beantwoorden moeten drukken denk ik. Antwoord over pvv is niet van mij.

   Verwijderen
  2. Waar baseer je op dat in tijden van oorlog, slechts een beperkt islamitisch deel zich tegen het vrije westen zal keren? De geschiedenis wijst uit, dat als het erop aankomt, mohammedanen onder indoctrinatiedruk kiezen voor de leidraad van Mohammed en niet voor de verworven westerse Vrijheid.

   Je ziet bondgenoten waar ze niet zijn.

   Ontlopen is geen enkel probleem als je je grenzen bewaakt en logisch beleid voert.

   Jouw denkwijze; 'wij waren ooit slecht, dus ik heb geen kritiek op islam, waaruit hedentendage nog altijd dagelijks geweld voortvloeit'. Beter vertaald; Er zijn Nederlandse verkrachters, dus waarom zou je mohammedaanse moordenaars willen oppakken?

   Kop in het zand; haal hem er gerust eens uit, als je durft.

   Verwijderen
  3. Afgezien wordt van het feit dat in de islamlanden (SA, Maurethanie) slavernij vandaag de dag nog steeds toegepast wordt. En niet alleen toegepast, ook goedgekeurd.
   En al is er in het Nederland van nu heus wel sprake van uitbuiting van arbeidskrachten nog, er is tenminste een mogelijkheid om je rechten op te eisen.
   (anoniem nr 3)

   Verwijderen
 6. Die cultuur is ook killing voor de economie in de islamitische landen:


  http://likud.nl/2012/06/de-economische-stagnatie-in-de-arabische-landen/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor mohammedanen staat de moderne wereld model voor het rijk van de duivel, want het gaat immers om de zelfstandige, individualistische mens die op eigen kracht zijn leven bestuurt en zijn wereld inricht. Volgens de islam vernietigt die individualist daarmee in zijn verdorvenheid de eenheid van de door allah gewilde heilige collectiviteit.
  Hoewel de in het Westen vertoevende mohammedanen zich doorgaans loyaal voordoen en niet al te zeer dwarsliggen, is het een ernstige en gevaarlijke denkfout te menen dat zij zich werkelijk zullen kunnen invoegen in de Moderne cultuur.
  Hun afwijzende, anti-moderne, culturele ondergrond blijft steeds min of meer onbewust werkzaam. En zoals dat altijd het geval is met dergelijke instincten blijft het te allen tijde mogelijk dat een uitgekookte volksmenner de zaak weet te activeren. Dat is beslist niet alleen in het Midden-Oosten mogelijk.
  Binnen het denken van de islam is en blijft het uitgesloten dat de Moderne cultuur ook maar iets goeds in zich zou bergen. Het vuur van de hel is er nog te goed voor.
  Overigens behoeft dat de mohammedanen niet te beletten om in de praktijk heel hypocriet zoveel als mogelijk van de moderne verworvenheden te profiteren. Al deugt er niets van, ze zijn wel prettig en begerenswaard!

  Uit het werk van creatief filosoof Jan Vis

  BeantwoordenVerwijderen
 8. beste lezers,

  we hebben het hier generaliserend over de mohammedanen, maar als we inzoomen op de veroorzakers van de problemen dienen we het te hebben over de Noordafrikanen, en dan nog specifieker de Berbers, de Saracenen en de Moren.

  Wat is de reden dat in Spanje nauwelijks Islamieten wonen , en dat men op straat geen hoofddoeken ziet, de spanjaarden hebben hun lesje geleerd totdat Karel de Grote ze kwam bevrijden vanuit het Vrije Frankrijk.

  Mohammedanen uit Azie, Turken, Indonesiers, geen enkel probleem, leven vreedzaam samen, maar neem de Noord Afrikanen en je kunt de problemen optellen

  1. laag iq van 80 door gezinshereniging en inteelt
  2. hoe valt dit te scholen , 50% valt dus af
  3. hoe valt dit te integreren
  4. muziek en cultuur wordt verworpen, ooit een huiskamer van ze gezien
  5. werken is voor de dhimmi, een afrikaan laat anderen werken
  6. geweld is volledig geaccepteerd

  dit zijn zaken die los staan van de Islam, dus noem het beestje bij de naam en laat de religie met rust , dank

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er is sprake van een 'islamprobleem', het beperkt de vrijheid van wie? de moslims of de niet-moslims? Wie heeft er daadwerkelijk last?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "Hoe is het mogelijk dat Jihad een grotere aantrekkende werking heeft op jonge mohammedanen, geboren in Nederland, dan het opbouwen van een toekomst in het westen en het streven naar persoonlijk geluk?"
  Omdat hun definitie van persoonlijk geluk nu eenmaal anders is:
  vrij moorden, plunderen, verkrachten, automatische wapens leegknallen op alles wat beweegt.. menig gamende jongere droomt hier toch van? Gezien het aanbod xbox 360 en PS4 spellen.. alles live ook nog, én 3D! (alleen geen respawn als je zelf geraakt bent) maar méh.. boeiuh..

  BeantwoordenVerwijderen