vrijdag 15 maart 2013

Welkom en Bedankt

Voor de vele reacties op mijn laatste column, die ik geschreven heb voor De Dagelijkse Standaard, dank ik iedereen hierbij hartelijk. Een mooi podium is me door DDS geboden en daarvoor ben ik Joshua Livestro en de anderen zeer erkentelijk. De vele comments onder de verschillende stukken ik geschreven heb en de uiteenlopende gesprekken via Twitter, gaven reeds aan dat de columns van Blondemevrouw goed gelezen worden. De reacties op 'Till we meet again' lieten mij beseffen, dat een pauze nemen, een egoïstisch besluit is.

Het is desalniettemin een goed besluit. Ieder mens moet af en toe even opladen en dat is voor mij niet anders. Voor mensen die zich er fulltime op kunnen en willen toeleggen, is het al van belang om regelmatig even een stap terug te nemen en het één en ander van een kleine afstand te beschouwen. Dat is in mijn optiek zowel van toegevoegde waarde voor de inhoud van de columns als voor de persoonlijke gemoedstoestand. Columns schrijven, doe ik naast andere bezigheden.

Op deze website staat een groot aantal van de tot op heden geschreven columns, eerder gepubliceerd op De Dagelijkse Standaard. Voorlopig zal ik minder frequent schrijven en online zijn dan de afgelopen periode. Toch zal ik hier regelmatig een nieuw stuk plaatsen. Ook zal ik op verzoek af en toe bijdragen leveren aan andere websites. Het ging namelijk niet om mij en het gaat nog steeds niet om mij. Het gaat om Vrijheid.

En Vrijheid is mijn prioriteit.


Een deel van het opiniestuk van Sylvain Ephimenco voor Trouw;

"Dat het relatief kleine Nederland een toppositie inneemt in Europa als het om djihadisten gaat, moet te denken geven. [...] Wel blijkt uit het rapport dat de 'in de gaten houdende' AIVD door deze ontwikkeling nu al overrompeld is: 'Het is vanwege de grote aantallen voor inlichtingen- en veiligheidsdiensten niet goed mogelijk zicht te houden op djihadgangers en terugkeerders. Dit verhoogt de ongekende dreiging: de dreiging uitgaande van personen en groepen buiten het blikveld van die diensten.'

Dat deze dienst meer middelen en manschappen behoeft, zou iedere politicus moeten bezighouden. Een goed gecoördineerde monsteraanslag, zoals in Londen (2005) of Madrid (2004), zal voorlopig moeilijk uitvoerbaar zijn in Nederland. Maar een aanslag op een niet beschermde publieke figuur is hier eerder gebeurd (Theo van Gogh, 2004). Als geen verharding van de repressie tegen terugkerende of vertrekkende djihadisten wordt ingezet, dan mogen islamkritische publicisten, schrijvers, politici of intellectuelen (nee, geen cabaretiers, want die hebben allang het hazepad gekozen) zich straks achter de oren krabben. Rest nog een mogelijkheid om in goede verstandhouding met retourbaardmannen samen te leven. Laten we met z'n allen een 'dhimmicharta' ondertekenen die erkent dat er geen andere god is dan Allah, dat islamkritiek met de dood moet worden bestraft en dat de sharia zo gek nog niet is."


1 opmerking:

  1. Dag BlondeMevrouw, ik werd door iemand op je site attent gemaakt anders had ik van het bestaan ervan niet geweten.

    Goed dat je blijft schrijven.

    groet.

    BeantwoordenVerwijderen