maandag 8 april 2013

Bennink, je bent niet goed bij je hoofd.

OPEN BRIEF AAN DE VOLKSKRANT
Hoe de zichzelf als fatsoenlijk beschouwende mens aangeeft niet na te denken, maar te varen op vooroordelen en onderbuikgevoelens. Jan Bennink is hiervan een goed voorbeeld. In zijn stukje 'Je zal maar Marokkaan zijn in Nederland' zet hij zichzelf in zijn hemd, terwijl hij denkt te verschijnen in een driedelig pak. Kenmerkend voor dergelijke fatsoensridders; anderen verwijten zonder in de spiegel te durven kijken. 

De strekking van het stukje betreft het imago van de Marokkaan in Nederland en de gevolgen daarvan. Bennink legt de schuld van het ontstane imago bij de westerse Nederlander. Een goedwillende Marokkaan in Nederland zou last hebben van vooroordelen van westerlingen, die kennelijk ongegrond zijn en zonder reden zijn ontstaan. In werkelijkheid lijden goedwillende Marokkanen dankzij het gedrag van slechtwillende Marokkanen. En daar doen de goedwillende Marokkanen niets aan, vanwege de islamitische opvoeding en het leven met de leer van Mohammed als leidraad. 
Vraag jezelf eens af, waarom een mohammedaanse dochter die een relatie aangaat met een niet-mohammedaan groot risico loopt op verstoten worden door de familie en zelfs op eerwraak, waar tegelijkertijd mohammedaanse zonen die veroordeeld zijn voor een overval met geweld, niet datzelfde risico lopen op verstoten worden of eerwraak
Jan stelt dat de Marokkaan van nu, de Jood van 80 jaar geleden is. Hij stelt hiermee, dat kritiek op het mohammedanisme niet voortvloeit uit kennis opdoen van de ideologie en het constateren van onverenigbare verschillen, die reeds resulteren in problemen voor de westerse samenleving en haar oorspronkelijke burgers en cultuur. Hij stelt dat kritiek op het mohammedanisme, een ideologie met grote invloed op het gedrag van Marokkanen in Nederland, voortvloeit uit fascisme. De enige reden om de Jood in het Marokkanendebat te betrekken.

De Joodse cultuur stond echter niet haaks op de westerse cultuur, maar heeft een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling hiervan.  Het Christendom noch het Jodendom zijn net als het boeddhisme, relevant in het islamdebat. Beschouw het mohammedanisme. De overeenkomsten tussen de religies en ideologieën vormen geen probleem, het zijn de verschillen die resulteren in ontegenzeggelijke problemen. Dit is simpelweg logica.  Fatsoenlijke mensen dragen de overeenkomsten, die vaak niet eens als dusdanig beschouwd mogen worden, graag aan in het islamdebat, maar weigeren naar de verschillen te kijken. Er zijn geen overeenkomsten tussen de Joden van toen en de Marokkanen van nu. Sterker nog; de Joden van nu zien hun veiligheid en leefomstandigheden hard achteruit gaan, sinds de komst van de mohammedanen in de EU. 

Bennink schaamt zich als fatsoenlijk elitair bovenonsgestelde voor het deel van de Nederlandse burgers, dat durft te zeggen dat er sprake is van een Marokkanenprobleem. Aangezien er ook sprake is van een Turkenprobleem en de beide culturen verschillend zijn, doch één duidelijke overeenkomst vertonen, kunnen we spreken van een mohammedanisme- of islamprobleem.

Portiers zijn niet uit fascistische overwegingen begonnen met het weigeren van Marokkanen in discotheken, maar naar aanleiding van het onevenredig vaak betrokken zijn bij het lastig vallen van meisjes en het zoeken van ruzie met veelvuldige steekpartijen tot gevolg. Beide te relateren aan de opvoeding met de leer van Mohammed als leidraad; vrouwen zijn ondergeschikt en zonder hoofddoek vogelvrij, te betasten en vragen erom lastig gevallen te worden; en de macho eergevoelens van de mohammedaan zijn snel aangetast (zeker door een kafir) en de behoefte zich te bewijzen is groot, wat resulteert in agressief haantjesgedrag tijdens het uitgaan.

Om westerse meisjes ook een leuke avond te gunnen en om ervoor te zorgen dat zij terug blijven komen, zijn maatregelen genomen. Zonder leuke meisjes in je discotheek, kun je sluiten. Zonder vervelende Marokkaantjes in je discotheek, kun je open blijven. Als mohammedaanse jongens niet veelvuldig voor overlast hadden gezorgd in het uitgaansleven, hadden de goedwillende Marokkanen nu geen moeite gehad een discotheek binnen te komen. Dit heeft niets met fascisme te maken, Jan.

Tot slot nog dit; automonteur of slager? En hun vrouwen hebben zeker van die mooie gekleurde doeken op hun hoofd en koken zo lekker? Over vooroordelen gesproken, zeg. Oh, Jan hoopt dat één van die vrouwen met het kenmerk van de mohammedaanse onderdrukking en ondergeschiktheid van de vrouw, de hoofddoek, minister-president wordt van ons vooralsnog westerse Nederland.

Bennink; je bent niet goed bij je hoofd. Je negeert feiten, redeneert vanuit je onderbuik, om dat vervolgens anderen te verwijten. Een clown met een te laag IQ en een misplaatst gevoel van verhevenheid.

30 opmerkingen:

 1. Blonde Mevrouw. U vertolkt precies datgene wat ook wij van mening zijn. Rechtse spindoctors die links schrijven omdat de hand die hen voedt niet gebeten mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Egalitaristen als Jan denken langs de lijnen van de drogrede. Christendom en islam zijn gelijkwaardig, want beide religies. Hanengevechten en voetballen zijn moreel hetzelfde want beide sporten. Dieper dan het platte 'label' van de soortnaam wil hun analyse niet komen. Noem het mental arrested development. Wie een verbod heeft op inductie (generaliseren, een algemene conclusie trekken uit specifieken) krijgt een blinde vlek voor verbanden. Dan krijg je stuitende vergelijkingen als, de mohammedanen van nu zijn de joden van toen. Knetter!
  N.B. Feli met je blogje! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede analyse - en dat voor een blonde mevrouw!;p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd grappig om te lezen dat niet christenen denken te weten dat Christendom en Islam beide gelijkwaardige religies zijn. Als men echter in een Theologische discussie zou raken met fundamentele Christenen (wat men op voorhand niet wilt want dat soort mensen zijn immers niet goed wijs) dan wordt duidelijk dat vele Christenen juist ageren tegen de Islam als theologie. Het is de leer van een ongod, het tegenovergestelde van Christus. Iets wat men gewoon niet wenst te horen. De kern van de religies worden ontkend of weggeredeneerd, maar het is het hart van elke religie die kan openbaren waar het fout zit.

  Islam als zogenaamde laatste openbaring waarin de voorgaande 2 (Jodendom/Christendom) worden afgeserveerd als niet langer ter zake doende. Maar het hart van de islam is totale leegte en nihilisme. De Joden daarintegen gaven ons de wet en de 10 geboden, het Christendom gaf ons Christus en de openbaring van de opstanding der doden. De islam ontbeert dat alles en onderwijst in plaats daarvan dat zij beide vervangt. Hierbij maken zij van de hele Joodse en Christelijke geschiedenis een islamitische geschiedenis.

  Abraham, Mozes, Jezus, Maria de 12 apostelen, zijn ineens allemaal moslims en Jezus als 1e palestijnse martelaar. Het kan verkeren. Wie het hart van het Evangelie door de Heilige Geest van God de Vader niet heeft zal nooit kunnen begrijpen dat er een geestelijke strijd gaande is. Een strijd tussen Het Licht en de Duisternis, een strijd tussen Goed en Kwaad.

  In de tastbare wereld wordt dit zichtbaar in wat de Islam in 1400 jaar tijd de wereld heeft opgeleverd en gebracht. Vooral tijdens de Industriele revolutie v/d afgelopen 150 jaar. Geen verlichting, geen uitvindingen, geen auto's, geen noemnswaardige producten die het leven van mensen verrijkt. De Islam heeft stilstand, achteruitgang en een apatisch volk van slaven voortgebracht die teren op wat de andere wereld van Jodendom en Christendom heeft voortgebracht. Het wekt jaloezie en wrevel voort dat altijd uitmond in geweld en dat al 1400 jaar lang.

  Binnen de Christelijke wereld van Pinkstergelovigen en Marantaha Christenen is het overduidelijk de manifestatie van de geest van de duivel (allah) die d.m.v. de valse profeet Mohammed een antichristelijke theologie heeft voortgebracht die velen tot verderf zal voeren. Waarvan Akte.

  Vr. Gr. Pineut

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, je bent voor jezelf begonnen. Good for you! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet niet wat ik hiervan (de tenenkrommende column van Bennink) moet denken: is hij vooral ingegeven door financiële overwegingen of vooral door even naïeve als grenzeloze sentimentaliteit?
  Ik heb ook wel eens verstandige dingen van hem gelezen en contact met hem gehad via twitter.
  Jan is niet zo'n analyticus, om het maar eufemistisch uit te drukken.
  Ik gok dat deze column een direct uitvloeisel is van een samenzijn met een heel sympathieke man of vrouw van Marokkaanse afkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou toch niet zo zijn zoals Frans Groenendijk beweert. Zo is het met gutmensch Breedveld ook bergafwaarts gegaan. Voor je het weet gaat er een nieuwe site van Bennink in de lucht die hij frontaalbloot of zoiets gaat noemen ??

   Verwijderen
  2. Gezien zijn tweets van afgelopen jaren, komt het mij voor als een combinatie van financiële overwegingen en toch vooral naïeve grenzeloze sentimentaliteit. Het is in ieder geval geen satire. Hij meent dit.

   Verwijderen
 7. "Jan stelt dat de Marokkaan van nu, de Jood van 80 jaar geleden is"

  Afschuwelijk. Alsof onze vermoorde ouders en groot ouders een stelletje criminelen en terroristen waren. Hij zegt er mee dat Hitler met zijn Jodenhaat een punt had, dat de dingen waar hij de Joden van beschuldigde een kern van waarheid hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de Marokkaan van nu (lees Moslims) hetzelfde zouden doormaken als de Joden van 80 jaar geleden kan men direct de volgende concrete vragen stellen :

   "Toon ons de bewijzen dat Moslims met miljoenen tegelijk Industrieel worden vergast en verbrand"

   "Laat ons zien waar wereldwijd moslims, zoals de nazi's deden, opgejaagd worden, gefussileerd worden, in vrachtwagens worden vergast. en waar er op moslims extreme medische expirimenten worden uitgevoerd."

   "Toon ons de kampen waar moslims in worden opgesloten, toon ons het equivalent van uw Sobibor en uw Auschwitz"

   "Toon ons alstublieft de beelden van moslims die worden uitgehongerd, levend worden verbrand en begraven, die sterven aan vlektyfus, cholera etc"

   ("beste moslim/marokkaan als je die bewijzen niet kunt overleggen is elke claim van u dat u hetzelfde meemaakt als de Joden een grote leugen en een gotspe")

   Vr. Gr. Pineut

   Verwijderen
  2. Joden werden wél afgeschreven als criminelen, tuig, etc. Net zoals Moslims, Marokkanen, etc. nu.

   Verwijderen
  3. Beste Pineut,

   Ja, achteraf mogen ze pas klagen van jou, maar dan zijn ze al vergast.

   Groet,

   Steven

   Verwijderen
  4. Joden overvielen geen mini casino's pleegden geen diefstallen pleegden geen inbraken etc. Veel Marokkanen zijn wel degelijk ordinair tuig met hun vele criminele activiteiten van bedreiging, diefstal etc. Dus je vergelijking gaat helemaal mank.

   Er zijn nergens ter wereld aanwijzingen dat er een groot oorlogsapparaat op touw wordt gezet om moslims met miljoenen tegelijk industrieel te vernietigen, als dat wel zo is, Toon de bewijzen !

   Met de moderne technieken van nu moet dat toch een peuleschil zijn.

   Vr. Gr. Pineut

   P.S. Heb je misschien ook antwoord op de vraag waarom Moslims, Moslims vermoorden in de vele Arabische landen ? Of hoort dat bij het "grote plan" ?

   Verwijderen
 8. Ik wacht nog steeds op iemand die Jan geboeid, met een prop in zijn mond in de kast onder de trap ontdekt. Dat de een of andere mol zijn identiteit heeft overgenomen..... De Jan-Tweet 'wat komt die mevrouw van de Kruitvat reclame toch weer gillend klaar' slaat nu op zijn eigen column in VK. #sneu

  Faulks

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgens mij was het satire van Bennink.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bennink heeft dit keer gewoon gelijk, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als je Jan een beetje gevolgd hebt zul je weten dat zijn grote kick de boel opnaaien is. Wij rechts,dan is Jan links en vice versa. Ik durf te wedden dat hij dat -volkomen geschifte stuk in de VK - bewust en enkel en alleen ter provocatie heeft geschreven en om te genieten van de reacties, positief of negatief, interesseert hem geen malle moer.

  Jan Bennink? Navelstarende windvaan en verliefd op zijn eigen spiegelbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig! Een onderbuikstuk schrijven om een ander, net zo goed onderbuikstuk af te zeiken. Het is jammer dat Bennink hier nooit op zal gaan reageren, anders was het mooi chips-waardig materiaal aan het woorden. Onzin tegen onzin, onderbuik tegen onderbuik.. Mooier leesvoer vind je zelden.

  Bij deze mijn complimenten voor het voorzetten van de onderbuikgevoelens van minder-goed nadenkend Nederland! Moge de vaandel hoog wapperen en zo..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen met een onderbuik: verschrikkelijk.
   http://www.lookingattheleft.com/wp-content/uploads/2010/06/MG_01981.jpg

   Verwijderen
 13. Jammer dat Blondemevrouw Discriminatie probeert goed te praten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan ook nog expliciet de vergelijking met Joden benoemen, maar afwijzen. Pijnlijk om dat te zien.

   Verwijderen
 14. Bennink zou zich moeten schamen omdat hij niet opkomt voor moslims die de religie van de Wrede de rug willen toekeren, niet opkomt voor bejaarden die door Marokkanen bij de flappentap van hun AOW-tje afgeholpen worden, niet opkomt voor weggepeste homo stellen, niet opkomt voor vrouwen die voor kk hoer uitgemaakt worden op straat, niet opkomt voor joden die niet herkenbaar over straat kunnen en de handen vol hebben aan het beveiligen van hun scholen en sjoels, niet opkomt voor meisjes als Miryam Abarkan die slachtoffer werd van eerwraak, niet opkomt voor mishandelde vrouwen die in de Blijf-van-mijn-lijf huizen wonen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Dat Bennink de aanleiding van het marokkanendebat, namelijk het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen maar verzwijgt spreekt ook boekdelen. Nabestaanden van slachtoffers van Marokkanen, daar heeft Bennink blijkbaar ook niet zo veel mee.

  Jan Bennink is te dom of te lui of allebei om zich in de islam te verdiepen dus weet hij er niks vanaf.

  Ergens niks vanaf weten en er toch een grote mond over open trekken, dat is Bennink.  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahahahahaha

  Dit is de enige reactie die figuren als JohnJohn en iedereen die met droge ogen beweert dat Marokkanen in NL gediscrimineerd worden toekomt:

  Keihard midden in hun gezicht uitlachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bennink beseft gewoon heel goed waar je in Nederland je geld krijgt als je stukkiesschrijvert wilt zijn. Of reclameman.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waar ik strontziek van word is dat dit volk zich willoos naar de islamitische slachtbank laat voeren en Marokkanen zich hier als bezetters gedragen.Dat onze bestuurders hen de mogelijkheid geven om ons langzaam maar zeker hun barbaarse cultuur en religie door onze strot te duwen en hen een vrijbrief geven om ons naar believen te vermoorden!
  Zoals dit: http://ejbron.wordpress.com/2013/04/08/islamitische-moordoproep-tegen-alle-atheistische-bloggers-allahu-akbar-hang-de-atheistische-bloggers-op/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lees ook dit blog van realpredictor: http://eunmask.wordpress.com/2013/01/23/moslims-bakenen-hun-territorium-af-in-europa/

  en ook hier wordt alles ineens duidelijk: http://www.amsterdampost.nl/geen-integratie-maar-een-infiltratiemiddel/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Marokkaanse jongeren hebben een 'etnisch monopolie' gekregen op straatoverlast. Die conclusie trekt PvdA-Kamerlid Diederik Samsom na een jaar in het geheim als straatcoach te hebben meegelopen in Amsterdam. Dat triomfalisme bij die jongens, de wetenschap dat ze zich onaantastbaar voelen, en dat ook zijn! (Dit overigens dankzij de bescherming van de PvdA!)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoezo onderbuik ? Je hebt een pens of je hebt het niet. De hele diskussie was niet nodig geweest als we niet zo aardig waren geweest. En nog.
  Waarmee ik niet zeg dat we nu zelf gewelddadig moeten worden. Je kunt geen varkens met paarden vergelijken.
  Om eeuwig en altijd te horen dat je diskrimineert dat begint vervelend te worden. Je kunt niet zonder diskrimineren. We moeten de boel niet om gaan draaien. De verschillen zijn klein, maar ze zijn er wel. Ik denk dat Nederland in de toekomst Allochtonië gaat heten. Ze moeten niet zeuren met die moskeeën. Afijn dit zijn gewoon terroristen.

  BeantwoordenVerwijderen