woensdag 10 april 2013

Nederlandse elite wordt steeds dommer.


Mathieu Weggeman, lid van de Raad voor Cultuur, stelt in de Volkskrant dat Nederland steeds dommer wordt. En daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Echter niet vanwege de door hem aangedragen redenen. Nederland staat op een gedeelde vijfde plaats in het overzicht van het gemiddelde IQ van de bevolking per land met een gemiddeld IQ van 102. In de afgelopen decennia zijn miljoenen mensen met een aanzienlijk lager IQ naar Nederland gekomen. In combinatie met het gevoerde beleid op het gebied van onderwijs en (de westerse) cultuur, door met name de elitaire bovenonsgestelde vrienden van Weggeman, dient de oorzaak van het steeds dommer worden van Nederland in een geheel andere hoek gezocht te worden dan Mathieu met zijn stukje ons wenst wijs te maken. Weggeman misbruikt grote maatschappelijke problemen om propaganda te voeren voor zijn kunst & cultuur eliteclubje. 
"Het gaat in culturele zin niet goed met Nederland. Domheid en onfatsoen zijn eerder regel dan uitzondering. Bovendien versterken die twee elkaar, waardoor de snelheid waarmee ons beschavingsniveau achteruit holt, alsmaar toeneemt." 
Dat het in culturele zin niet goed gaat met Nederland, zal de meerderheid beamen. Waar Mathieu echter spreekt van cultuur met betrekking tot kunst en opera, zal de meerderheid het geheel breder trekken en aangeven dat dit inherent is aan het onder druk staan van de westerse cultuur. Het beschavingsniveau holt inderdaad achteruit en niet alleen als het kunst betreft, maar in algemeenheid. Beschaving komt met ontwikkeling. Alsof er steeds een laagje oermens is afgeschaafd. Dit is in de westerse samenleving zelfs dusdanig doorgeschoten, dat er meer metromannen dan oermannen zijn. Er zijn grote verschillen over de wereld, de ene beschaving is de andere niet. Mensen uit een andere beschaving halen, zonder te stimuleren lagen bij te schaven, haalt het gemiddelde niveau van beschaving omlaag. En wat is "fatsoen", Weggeman? Wie bepaalt wat fatsoen is? Zou Mathieu een hoofddoek of boerka fatsoenlijk vinden? Operazangeressen en violistes die met een vleugje sexy op de hoes prijken, vindt hij duidelijk onfatsoenlijk. 
"Het onfatsoen kan te lijf worden gegaan door in het onderwijs veel meer tijd en aandacht te besteden aan kunst en cultuur, te beginnen op de basisschool. [...] filosofisch reflecteren [...] in socratisch gesprek gaan..."
Kunst, cultuur, expressie, reflectie, prachtige woorden waaruit ambities voor zijn elitaire passie spreken. Maar hoe ziet Weggeman dat in de praktijk, op openbare basisscholen en islamitisch onderwijs in de steden? Steden waarin autochtonen inmiddels in de minderheid zijn en waar de samenstelling van veel klassen een meerderheid van Mohammedanen toont? Met de leer van Mohammed als leidraad in de opvoeding, is filosofisch reflecteren of in socratisch gesprek gaan, als iemand in 2013 overtuigen dat de wereld plat is. Dat gaat er niet in. Begin eens met het op openbare basisscholen bespreekbaar maken van mohammedcartoons en schilderijen met varkens. Of is dat geen kunst, Mathieu? Het bespreekbaar maken van de holocaust lijkt me ook een prioriteit. Of is dat geen cultuur, Weggeman? Luister eens naar Harm Beertema met een veel meer realistische èn constructieve visie op het onderwijs. 
"Cultuureducatie draagt bij aan de vorming van belangrijke vaardigheden zoals analyseren, creëren en reflecteren', zegt het adviesrapport. Met name van reflectie, binnen een door kunst en cultuur gevormd referentiekader, mag verwacht worden dat deze de behoefte aan onfatsoenlijk gedrag vermindert."
Aangezien cultuureducatie haaks staat op de leer van Mohammed als leidraad, ontbreekt er voor mohammedanen een duidelijk aspect voor het vormen van vaardigheden zoals analyseren, creëren en reflecteren. Iedere vorm van reflectie ontbreekt vanuit het mohammedanisme, omdat dit de positie van de leer in gevaar brengt. En van reflectie binnen een door kunst en cultuur gevormd referentiekader is zéker geen sprake. Mag van mohammedanen dan verwacht worden dat de behoefte aan onfatsoenlijk gedrag vermindert?

7 opmerkingen:

 1. Ik zou hier nog een heel verhaal kunnen typen over de domheid van de intelligentsia. Maar ik geef maar een tweet dat ik poste weer:

  @bottehund @CarelBrendel Imho is het problem van Carel dat hij oorzaak en gevolg verwart, daardoor de boodschapper met de boodschap verwisselt en uithaalt naar de boodschapper, daarmede uit het oog verliezend dat het verband tussen gedrag en ideologie al eeuwenlang een feit is. Waarom dat opeens bij islam dan niet zo zou moeten zijn is me een raadsel. Net nog Moslim Broeder @ahmedmarcouch op de radio die ons moslimdiscriminatie zat aan te praten vanwege brandbommetje in enkhuizen. De tientallen jaren van msoslimterreur die, als het al verband zou houden, daaraan ten grondslag ligt maar even buiten beschouwing latend. Want alle moslims zijn lief. Zat er ook nog een pvda idioot bij, die bakte ze helemaal bruin. Omdat er de laatste 30 jaar 130 incidenten hebben voorgedaan waarbij anti-moslim een reden was is er DUS islamophobie. Je wordt er zo moe van. En die 3.000.000 anti-ons 'incidenten' dan door islam belijders? Is dat dan gevolg van blankophobie?

  @bottehund Het trieste is dat dit toch de intelligentie zou moeten voorstellen maar zo opgaan in eigen microcosmos dat tunnelvisie bijna een vereiste is @ANanninga @jndkgrf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind dat je het weer schitterend hebt verwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij de afbeelding:
  http://www.danielpipes.org/blog/2013/04/boston-bombing-lesson-ban-niqabs-and-burqas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ER is een genetische intelligentie, die met rasse schreden achteruit holt door het importeren van lieden uit generaties lang minder geschoolde streken met een hoog inteelt coefficient en er is een culturele intelligentie van opgroeien in een bepaald schoolsysteem met een open omgevings input. Het lijkt duidelijk dat het IQ van Nederland sterk achteruit loopt en dat is in de beschaving van het publieke domein duidelijk te merken. Met een teruglopende welvaart zullen de wrede primitieve randen van de terug lopende beschaving ons nog negatief verrassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De staatsschuld (waar zij ons mee opgezadeld hebben) stijgt met de seconde. Onze economie stort als een kaartenhuis in elkaar. Steeds meer bedrijven gaan failliet. Er komen elke maand zo'n 30.000 werkelozen bij. De rijen voor de voedsel en kledingbanken groeien met de dag. Steeds meer mensen hebben schulden. De hele wereld haalt hier subsidies en toeslagen weg. Ziekenhuizen frauderen voor miljarden. De deuren van dit land zijn wijd open gezet voor iedereen die maar zin had om van de sociale voorzieningen te profiteren die anderen hebben opgebouwd en misbruik te maken van vrijheden die in hun eigen cultuur niet bestaan, en al die mensen zijn door de overheid van de Nederlandse nationaliteit, een uitkering, en bescherming door de staat voorzien zodat je je nu zo onderhand een buitenlander in eigen land voelt. We worden berooft om een gedrocht wat zij ons door de strot gedrukt hebben en wat ons alle zeggenschap in eigen land ontneemt in stand te houden. En dan durven ze ook nog te beweren dat dit het sterkste kabinet sinds de 2e wereldoorlog is..

  Politiek maakt meer kapot dan ons lief is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar toch hebben de sheeple people weer massaal op de Bilderberg protege Rutte gestemd. Op een gegeven moment valt er niets meer te redden, dan ben je gewoon te laat.

   Verwijderen