donderdag 14 maart 2013

Mijn droom voor ons land, inspiratie voor Willem-Alexander


Beatrix Wilhelmina Armgard van Oranje-Nassau gaat de geschiedenis in als de koningin die haar naam te letterlijk nam - Beatrix: zij die gelukkig maakt - en daarmee Nederland heeft verkwanseld en het Nederlandse volk in de afgrond heeft gestort. Sommigen herkennen geschiedenis wanneer het gemaakt wordt, anderen hebben enkele decennia nodig om volledige bewustwording tot stand te laten komen, weer anderen kiezen ervoor geschiedenis eeuwig te negeren. Op welke wijze wordt Beatrix over een eeuw  of twee eeuwen in de geschiedenisboeken omschreven? En zal prins Willem-Alexander op dezelfde wijze omschreven gaan worden? Geschiedenis en toekomstige geschiedenis.
Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft Nederlanders opgeroepen hun toekomstdromen voor Nederland in te sturen. Het thema door het comité gepresenteerd, betreft; “mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning”. Een selectie daarvan zal in boekvorm aan alle huishoudens in Nederland worden verzonden. Vrije burgers zullen voorspellen dat de geselecteerde inzendingen, die in het boek zullen worden opgenomen, inzendingen zullen zijn van “Goed volk” en van “zulk soort mensen” en de visie van pro-diversiteit, pro-immigratie, pro-islam, pro-EU en pro-koningshuis zal worden benadrukt. Een prima mogelijkheid voor het landelijk propagandavoeren, wordt handig benut en door het volk zelf ten uitvoer gebracht; slim. Een stukje van Blondemevrouw zal niet snel in aanmerking komen voor het koninklijk propagandaboek. Vandaar hier op De Dagelijkse Standaard“mijn droom voor ons land, inspiratie voor Willem-Alexander”.
“Zij die gelukkig maakt”, heeft haar naam te letterlijk genomen. Beatrix dacht en denkt namelijk een nieuwe samenleving te kunnen creëren en heeft haar zoon opgevoed met datzelfde onrealistische droombeeld. Veilig in hun paleizen, ver weg van de realiteit van het gepeupel, met een andere definitie van ‘landsbelang’ dan het volk daarmee voor ogen heeft en met eigen belang als prioriteit, is de kloof tussen het koningshuis en de burger niet te overbruggen. Dat is ook slechts een eenzijdige wens; de burger wil de kloof wellicht wel dichten, maar leden van het koningshuis gruwelen van werkelijke toenadering tot het gewone volk. Maakt u zich vooral geen illusies.
Beatrix zal in de verre toekomst in de geschiedenisboeken vermeld staan, als de koningin die Nederland verkwanseld heeft en het Nederlandsche volk, in navolging van haar vader Prins Bernhard, de afgrond in heeft gestort. Uiteindelijk zal dat Nederlandse volk, een dapper volkje blijken te zijn, dat nadat de burgers massaal over de rand zijn geduwd, over grote krachten en een enorm doorzettingsvermogen blijkt te beschikken. Gevochten tegen zeeën, zal het Nederlandse volk de strijd voor de vrijheid winnen. Zover is het echter nog niet. Daarvoor is saamhorigheid onontbeerlijk. Dankzij “zij die gelukkig maakt”,  in iedere toespraak oproepend tot saamhorigheid, is juist een heldere tweedeling ontstaan. Deze koningin, Eurofiel en islamlievend, heeft geen oog gehad voor de veranderde samenleving van de burgers in de steden in Nederland. De oneindige lijst met voorbeelden van gevolgen voor de burgers van die veranderde samenleving, geïllustreerd door;
“Mijn droom voor ons land, inspiratie voor Willem-Alexander”

Touwtje uit de brievenbus

Mijn droom, Willem-Alexander, is dat onze kinderen, net als wij in het verleden, in de toekomst. zonder sleutel, veilig in de buurt kunnen spelen  en bij thuiskomst door middel van het touwtje door de brievenbus, zelf binnen kunnen komen. 
Het touwtje door de brievenbus… Sta eens stil bij dat beeld en bij alle ontwikkelingen tijdens de periode met Beatrix als koningin, die het touwtje uit de brievenbus hebben laten verdwijnen.

2 opmerkingen:

  1. Zo'n eenvoudige wens: een touwtje uit de brievenbus. Ik droom met je mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet het touwtje uit de brievenbus nog heel goed. In de Jordaan in de jaren zeventig.

    BeantwoordenVerwijderen